Kan jeg tage en powerbank med på et fly? Alt, hvad du behøver at vide

Kan jeg tage en powerbank med på et fly? Alt, hvad du behøver at vide

Læse Kan jeg tage en powerbank med på et fly? Alt, hvad du behøver at vide 6 minutter Næste Hvad er en powerstation og hvad kan du bruge den til?

En powerbank er en enhed, der giver dig mulighed for at oplade dine elektroniske enheder, mens du er på farten. De er især nyttige, når du rejser, da de kan holde dine enheder opladet under hele rejsen. Men skal de pakkes væk i din indcheckede bagage, eller er de tilladt i håndbagagen? I denne artikel vil vi besvare alle dine spørgsmål om powerbanks og rejser!

5 Tips + 1 bonus tip:

1. Hvad er powerbanks, og hvad gør de? 

Powerbanks er bærbare opladere, der kan bruges til at oplade elektroniske enheder som f.eks. telefoner og bærbare computere. De har normalt en USB-port, så du kan blot sætte din enhed i powerbanken, og så begynder den at oplade. Alle powerbanks er genopladelige, så du kan bare sætte dem i en stikkontakt for at fylde dem op, når du har brug for det, eller oplade dem via solceller.

Der findes alle mulige forskellige powerbanks på markedet, lige fra små og lette modeller, der nemt kan komme i lommen, til større modeller, der kan oplade mange enheder på én gang. Powerbankens størrelse og kapacitet har indflydelse på, hvor lang tid det tager at oplade dine enheder, og hvor mange opladninger den kan give, før den selv skal oplades igen.

2. Er de tilladt i håndbagagen? 

Den gode nyhed er, at powerbanks er tilladt i håndbagagen! Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på. For det første skal batteriet i powerbanken være mindre end 100Wh. Det svarer til ca. 27.000 mAh. De fleste powerbanks på markedet har en kapacitet på mellem 3000-20000mAh, så de vil normalt falde ind under denne grænse.

Hvis du har mere end én enhed, der skal oplades (f.eks. en telefon og en bærbar computer), skal du muligvis pakke en ekstra powerbank til rejsen. I den forbindelse er det en god ide, at tjekke om flyselskabet har nogle krav til, hvor mange powerbanks du kan medbringe i din håndbagage. Som udgangspunkt bør du kunne medbringe 2-3 powerbanks uden problemer, men der kan være forskellige krav fra selskab til selskab rundt omkring i verden.

Og endelig er det altid en god idé at opbevare din powerbank forsvarligt, så den ikke kan ligge op tage skade eller kortslutte.

3. Sådan vælger du den rigtige powerbank til dig 

Nu hvor du ved, at powerbanks er tilladt i håndbagagen, er det på tide at vælge den rigtige til dine behov. Den første ting, du skal overveje, er powerbankens kapacitet. Hvis du kun har brug for at oplade din telefon en eller to gange under rejsen, er en lille powerbank på 10.000 mAh rigeligt. Men hvis du planlægger at bruge både din bærbare computer og din telefon, har du brug for en powerbank med større kapacitet, f.eks. 20000mAh.

Den anden ting, du skal overveje, er antallet af porte. De fleste powerbanks har mindst én USB-port, men hvis du har brug for at oplade flere enheder på én gang, har du brug for mere end én port. Nogle powerbanks har også en AC-udgang, som kan bruges til direkte at tilslutte

4. Hvad gør du, hvis din powerbank bliver konfiskeret i lufthavnen? 

Hvis din powerbank bliver konfiskeret i lufthavnen, kan du gøre et par ting. For det første kan du forsøge at finde ud af, hvorfor den blev konfiskeret. Det kan være, fordi batteriet er over 100Wh, eller fordi du har for mange powerbanks i din håndbagage. Hvis det er tilfældet, kan du undersøge med security, om du kan få dem til at sende den retur til din adresse. Det kan nok kun ske, hvis du har udrejse fra dit hjemland. Du skal dog nok forvente en nej.

Hvis din powerbank er blevet konfiskeret, og du ikke er sikker på hvorfor, kan du kontakte flyselskabet eller lufthavnen for at få flere oplysninger. De bør kunne fortælle dig, hvad problemet er, og hvordan du undgår det i fremtiden.

I langt de fleste tilfælde, hvor en powerbank bliver konfiskeret, skyldes det at powerbanken ikke overholder de krav, der er til specifikationer på powerbanken. Kort fortalt, så skal du sikre dig, at de i security kan læse specifikationerne på powerbanken, så de kan vurdere, om powerbanken er tilladt ombord på flyet. Der SKAL stå kapacitet (mAh) og watt-timer (Wh).

Og endelig kan du altid købe en ny powerbank på din destination, hvis alt andet fejler!

5. Sådan opbevarer du din powerbank sikkert på rejsen

Når du har valgt den perfekte powerbank til dine behov, er det tid til at tænke på, hvordan du kan beskytte den, mens du rejser. Det første, du skal gøre, er at sørge for, at powerbanken er slukket, inden du pakker den i din bagage. Det vil forhindre, at den tænder og dræner batteriet under transporten, eller risikerer at kortslutte.

Du bør også pakke powerbanken i dens originale emballage eller i et beskyttende etui. Dette vil hjælpe med at beskytte den mod stød og ridser. Og endelig må du ikke glemme at pakke dine opladningskabler!

6. Nogle gode råd til sikker og effektiv brug af en powerbank

Her er et par sidste tips til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din powerbank:

- Oplad kun dine enheder, når de er slukket. Det er med til at bevare batterilevetiden for både dine enheder og din powerbank.

- Brug en port med højere spænding, hvis den er tilgængelig. Dette vil oplade dine enheder hurtigere.

- Opbevar powerbanken på et køligt og tørt sted for at forhindre, at den overopheder.

Vi håber, at denne artikel har besvaret alle dine spørgsmål om at rejse med en powerbank! Hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer, er du velkommen til at kontakte os.